Školní lavice povinné do plnoletosti

Zdroj:
https://zpravy.idnes.cz/malacova-povinna-dochazka-skolstvi-plaga-f11-/domaci.aspx?c=A181205_094713_domaci_brzy

Záloha:
https://web.archive.org/save/https://zpravy.idnes.cz/malacova-povinna-dochazka-skolstvi-plaga-f11-/domaci.aspx?c=A181205_094713_domaci_brzy

Fakta:
Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová prezentovala svůj záměr držet lidi ve škole silou až do 18 let. To má vést ke snížení počtu patnáctiletých absolventů základních škol, kteří putují z lavic rovnou na pracovní úřady.

Názor:
Ministerstvo práce a sociálních věcí opakovaně dokazuje veřejnosti svoji naprostou zbytnost v českém státním aparátu. Jestliže patnáctiletí absolventi základních škol končí na úřadech práce, znamená to, že jim devět let ve státním vězení vzdělávacím ústavu nedalo absolutně nic, co by se dalo použít a zpeněžit na trhu práce. Další násilné držení lidí ve státních institucích z nich prostě jenom udělá osmnáctileté nezaměstnané, sebere jim to další tři roky života a připraví o možnost v těchto třech letech studovat něco, co by jim umožnilo se na trhu práce uplatnit. Je to něco jako povinná vojna, která v nejlepším případě schopným lidem nic nedala a v nejhorších případech se branci zastřelili sami. Po šílených nápadech bolševičen české politické scény (například Michaela Marksová, Kateřina Valachová, nebo Alena Shillerová) tak přichází do ringu nová komunistická socialistka Maláčová se svým odvážným plánem, jak posrat mladým lidem celý život už v jejich mládí.