Francouzský socialismus se hroutí

Zdroj:
https://zpravy.idnes.cz/pariz-protesty-zlute-vesty-brusel-nizozemi-belgie-francie-macron-10d-/zahranicni.aspx?c=A181207_140746_zahranicni_baje

Záloha:
https://web.archive.org/web/20181208215809/https://zpravy.idnes.cz/pariz-protesty-zlute-vesty-brusel-nizozemi-belgie-francie-macron-10d-/zahranicni.aspx?c=A181207_140746_zahranicni_baje

Fakta:
Ve Francii se stále protestuje proti Macronově socialistické vládě.

Názor:
Pozorným čtenářům jistě neunikla humorně zpracovaná série názorotvorných sdělení z mediální divize Agrofertu, který podle evropských notiček informuje o celé situaci maximálně zaujatě.

17.11.2018 – Ve Francii se zase nějak stávkuje. Jen asi 120.000 tisíc lidí. O nic nejde.

18.11.2018 – Ve Francii se pořád stávkuje, až jakoby protestuje. Je to nějakých 300.000 lidí a o nic nejde. Bohužel nezle nikam jet, všude jsou zátarasy. I přes noc.

24.11.2018 – Ve Francii se pořád protestuje. Podle předních expertů je to možná proto, že zatímco tržní cena ropy klesá, ve Francii palivo zdražilo jen za tento rok o 23% v důsledku zvyšování daní. Pořád asi o nic nejde, ale pro jistotu Francie mobilizovala 3000 policistů a těžkooděnce.

24.11.2018 (večer) – Trochu se to vymyká, už jsme pro jistotu nasadili slzné granáty, vodní děla, těžkooděnce, ale pořád o nic nejde. Prezident Macron odsoudil násilí. Ministr vnitra Castaner označil demonstranty za pravicové radikály. Ti projevili své radikální názory tak, že otevřeli na dálnici mýtnici a pouštěli auta zadarmo. Jiný extrémista, který se domáhal dialogu s Macronem s granátem v ruce, nebyl tak docela extrémista, a neměl tak docela „ruční granát,“ ale obyčejnou dýmovnici. Všichni to jsou ale pravicoví radikálové. Jo a také množství protestujících už klesá, je to oficiální číslo. My bysme vám nelhali.

25.11.2018 – Snažili jsme se zachytit pravicové radikály, jak pálí nějaká auta a rabují, ale prostě jsme žádné nenašli. Tady jsou alespoň nějaké fotografie protestujících, kteří radikálně nerespektují policejní zátarasy, které pro ně obětaví četníci připravili!

30.11.2018 – Ve Francii se ještě pořád protestuje. Už dva týdny. O nic nejde, akorát tržby obchodníků napříč Francií poklesly o 45 procent, padá HDP a ekonomika se hroutí. Turisté předčasně odjíždějí. A to vše jenom kvůli jednotkám centů na ceně paliva. Zpovykaní Francouzi.

1.12.2018 – Servisní oznámení: ruší se fotbalová utkání na 4 zápasy dopředu. Nezbyli nám žádní policisté, které bysme tam poslali. Všichni policajti potlačují demonstrace. Ale o nic nejde, je to jen pár zpovykaných pravicových radikálů.

6.12.2018 – OK, trochu jsme to podělali. Všichni pořád chtějí pád Macrona a ani nehodlají slevit, když jim dáme něco zadarmo. Oni navíc chtějí nižší daně, radikálové jedni. Příspěvek rovnež obsahuje mandatorní propagandu o tom, že protestující se chystají zabíjet, přestože dosud neublížili mouše – a proto je potřeba povolat armádu. Kdo bude nesouhlasit s nasazením armády proti vlastním lidem, ten je extremista, rasista, xenofob.

7.12.2018 – Studenti násilně blokovali školy. Nějak. A protože tyto školy blokovali násilně, musela zasáhnout policie – to dá rozum. Ukázalo se, že francouzská policie umí zasáhnout tvrdě, zvlášť když jde o bezbranné děti. Zlí jazykové se ptají, kde byly tyto tvrďácké policejní útvary, když etnické menšiny v Calais demolovaly kamiony, nebo když tyto etnické menšiny v Paříži pravidelně zapalují auta po tisícovkách. Jo a ty školy jsou pořád zablokované. Teď už ale nejsou zablokované násilně, nýbrž policejně a to je rozdíl protože policajti lidi mlátit můžou a násilí to není a kdo nesouhlasí, je xenofob a rasista a radikál.

8.12.2018 – Podle ministra vnitra Castanera je v Paříži maximálně 10 tisíc demonstrantů, víc určitě ne, čestný skautský. No a na těchto maximálně 10 tisíc demonstrantů jsme pro jistotu povolali 8.000 policistů, 12 obrněných vozidel, vodní děla, dýmovnice, slzné granáty a po Francii máme pro jistotu rozesetých 90 tisíc policistů. No a také jsme nasadili odstřelovače, co kdyby. To by snad mohlo stačit.

Celý tento shitstorm pak doprovází množství forografií, kde jsou tito pravicoví radikálové zachyceni. Například zde je pravicově radikální protestující, kterou musela zpacifikovat policie:

Ve zprávě z 18. listopadu jsme se mohli dočíst, že řidička vozidla nedopatřením srazila demonstrantku žlutých vest. Tato krajně pravicová, radikální demonstrantka ve věku 63 let svým zraněním podlehla. Média opakovaně hovoří o rabování, vykdrádání obchodů, rozbíjení výloh a zapalování aut, ale neexistují žádná videa, která by ukazovala příznivce žlutých vest něco takového dělat. Existují pouze videa hořících aut, u kterých nikdo není, nebo tvrzení o tom, že někdo viděl žluté vesty rabovat, ale jako na potvoru to zrovna nenahrál. Hřebíček na hlavičku uhodil pan Michal Hromek, který ve svém statusu uvedl:

Když sleduji dění ve Francii a vlažné komenty novinářů, napadlo mě několik věcí, které mi nedá nenapsat, i když bych to mohl nechat plavat.

1. Vlají jen francouzské vlajky, žádné libyjské a jiné půlměsícové, jako když se oslavuje příchod nového francouzského establishmentového prezidenta. Čili nejde o nějakou extrémistickou vzpouru znuděných druhých generací nepracujících přistěhovalců bavících se tradičním nočním zapalováním aut, jde o zcela něco jiného, jde o vzpouru rodilých Francouzů.

2. Nejde ani o nějaké socialistické dělnické hnutí vzbouřené ve jménu "bohatý pan továrník nás vykořisťuje, chce hodně práce a dává málo peněz". Je to vzpoura pracující a podnikající střední třídy proti vyděračskému státnímu a bruselskému aparátu, který je zbídačil státním okrádáním jejich jinak docela slušné mzdy či výdělku z podnikání.

3. Média - docela důležité. Kdo sleduje jen noviny a ČT, propadne dezinformaci, že je to běsnění hlavně pravicových a pro jistotu ve jménu objektivity i levicových radikálů proti hodnému demokratickému režimu. Doslova normalizační lež. Až uvidíte žluté vesty a proti nim obuškové borce a transportéry s vodními děly, vzpomeňte si na rok 1989, takhle to klidně mohlo vypadat na národní, kdyby režim více zatnul drápy a povolal na pomoc třeba armádu. Vzpomeňte, na čí straně stály tehdy normalizační média a jakým způsobem informovaly. K mému zděšení informovaly naprosto stejně, jako média dnes. Všude samí extrémisti a radikálové, pravicoví zejména, kteří chtějí rozbít lidově demokratické zřízení. Bruselské eurosicialistické zřízení není demokracie, je to ryzí normalizace.

4. Zhýralý Macron se chová jako typický vyžehlený papaláš, který raději zabije vlastní národ, jen aby se udržel on a jeho vyděračský státní aparát. Francouzské revoluce ale nekončí pro tyhle týpky dobře. Ludvík XVI se jistě škodolibě usmívá ze záhrobí.

A kdo že ty žluté vesty jsou? Jaké extrémistické požadavky zastupují? Hnutí žlutých vest žádá takové drastické ústupky, jako je snížení státního dluhu na 25% HDP (nyní 50%), méně migrantů, snížení daní a opuštění EU a NATO. Vzhledem k tomu, že krajně pravicovým radikálům by obvykle stačily ústupky ve formě vandalizace židovských hrobů, nebo ubití nějakého kolemjdoucího příslušníka etnické menšiny, se požadavky hnutí žlutých vest nezdají zase tak pravicové, nebo radikální. Vlády a média jsou ale neoblomné a trvají na tom, že hnutí žlutých vest jsou pravicoví radikálové, kteří se chystají zabíjet. Němečtí novináři už žlutým vestám neřeknou jinak, než pravicoví radikálové.

Čtvrtý Král sleduje dostupná videa a přes veškerou snahu zaznamenat násilné chování žlutých vest jsme dosud viděli pouze násilné chování státu a jeho pohůnků z řad policie.