Premiér poslal spolustraníkům otevřený dopis

Zdroj:
http://zpravy.idnes.cz/dopis-bohuslava-sobotky-stridani-ministru-cssd-ftt-/domaci.aspx?c=A161104_134235_domaci_hro

Záloha:
http://web.archive.org/web/20161104231403/http://zpravy.idnes.cz/dopis-bohuslava-sobotky-stridani-ministru-cssd-ftt-/domaci.aspx?c=A161104_134235_domaci_hro

Fakta:
Premiér Bohuslav Sobotka zaslal dopis svým spolustraníkům. Tento dopis se okamžitě objevil na internetu. Vytýká neuspokojivé výsledky krajských voleb a vyzývá ke změně strategie své politické strany ve volbách parlamentních.

Názor:
Budovatelsky psaný Sobotkův projev nese všechny znaky komunistické ideologie. Vše bude vyvážené, rovnocenné, dynamické, sociální a přátelské a dosáhneme toho tak, že budeme více přerozdělovat a zavedeme ještě více socialismu a regulací. Je už příliš těžké přesvědčovat lidi o tom, že za více než 20 let regulací a slibů jsme se nikam nedostali a proto potřebujeme více regulací a slibů, které nám, teď už ale vopravdu, přinesou tamtu prosperitu. Sobotku samozřejmě vytáčí, že Babiš má prachy a nedá se s ním dost dobře bojovat klasickou propagandistickou činností a kydání hnoje na protivníka, protože zatímco ČSSD se topí v dluzích a musí otevřeně uplácet a ovlivňovat soudce, Babiš vesele skupuje celé mediální domy a svoji propagandu uveřejňuje do nejrůznějších informačních kanálů. Zdravá konkurence ve formě komunisty, který jim dává přičichnout jejich vlastní medicíně, se socialistům zjevně nelíbí.