Plody zákazu zbraní z Británie

Zdroj:
http://www.msn.com/en-gb/news/uknews/intruders-shoot-dead-61-year-old-in-%C2%A31-million-dorset-home/ar-BBAz2YS?li=AAmiR2Z

Záloha:
https://web.archive.org/web/20170430192629/http://www.msn.com/en-gb/news/uknews/intruders-shoot-dead-61-year-old-in-%C2%A31-million-dorset-home/ar-BBAz2YS?li=AAmiR2Z

Fakta:
V Dorsettu byl zastřelen muž ve věku 61 let ve svém domě, jehož cena je odhadována na 1 milion Liber, neznámými pachateli. Policie po střelci a potenciálních komplicích stále pátrá.

Názor:
Tuto newsku přinášíme jako pravidelnou připomínku každodenního dění ze země anglické, kde jsou vraždy, střelba a ozbrojená přepadení na denním pořádku, přestože zbraně jsou přísně zakázány všemu civilnímu obyvatelstvu. Anglie je v přístupu k ozbrojené kriminalitě nejhloupější zemí západního světa, posuďte sami z následujících vyjádření policie:

Žádáme všechny, kdo mohli vidět, nebo slyšet cokoliv podezřelého v oblasti, nebo se tam v tu dobu nacházeli, aby kontaktovali Dorsetskou policii co nejdříve.

V místě a okolí je nyní zvýšená přítomnost policie a příslušníci místního Sousedského Policejního Týmu (doslova Neighborhood Policing Team) budou provádět viditelné pochůzky, aby ubezpečovali komunitu a mohou být kdykoliv kontaktováni.

Na prohlášení je nejlepší, že ani Policie, ani místní Policie, ani příslušníci sousedských policejních sil, nejsou ozbrojeni. Jak takoví šašci zvládnou zastavit jednoho zločince se střelnou zbraní tak zůstává bez odpovědi. Jak uvedená dočasná opatření pomohou zastřelenému, zůstává rovněž záhadou. Příspěvek se nezabývá ani tím, jak je možné, že útočník měl zbraň, když zbraně jsou nelegální a to až na tu úroveň, že civil nesmí na veřejnosti nosit ani prstýnek s ostruhou a národní střelecký tým musí cvičit v zahraničí. Je nutné si uvědomit, že Policie v odzbrojené společnosti slouží pouze ke skladování pytlů pro mrtvé.