Myslivci znovu v akci

Zdroj:
http://zpravy.idnes.cz/postreleny-muz-lysa-nad-labem-myslivci-d9a-/krimi.aspx?c=A161112_164638_krimi_bse

Záloha:
http://web.archive.org/web/20161112201447/http://zpravy.idnes.cz/postreleny-muz-lysa-nad-labem-myslivci-d9a-/krimi.aspx?c=A161112_164638_krimi_bse

Fakta:
Myslivci na lovu kachen postřelili do obličeje kolemjdoucího muže. Muž podle vyjádření policie, která incident vyšetřuje, porušil zákaz vstupu.

Názor:
Jako kluk ze vsi tyhle lovecké orgie znám a za 25 let jsem nikdy neviděl ani jednu ceduli, která by zakazovala vstup do oblasti, kde probíhá lov, i přes to, že všichni domorodci vědí, že tam lov probíhá a že se tam opravdu střílí. Myslivci jsou z pravidla napůl opilí strejdové v pokročilém věku, kteří nemají moc odpovědnosti, rozumu, ani inteligence. Za to mají ohromné pravomoci a policie je k nim nepochopitelně benevolentní. Do lesa už raději nechodím, moje rodina chodí k lesu venčit psy. Všichni chodí v sytě červených bundách a doufají, že nenatrefí na nějakého debila s brokovnicí. Pro legální držitele zbraní, kteří praktikují skryté nošení, je toto aktuální téma. Myslivci bývají nezřídka samozvaní šerifové, kteří vás protiprávně vykazují z pozemků, aniž by k tomu byli oprávněni a neváhají na vás mířit nabitými dlouhými zbraněmi, nebo vyhrožují zastřelením vašeho psa. Něuvědomují si, že stojí proti někomu, kdo je velmi dobře ozbrojen a svým nezodpovědným jednáním právě rozehráli situaci, která může mít fatální důsledky, zejména v případě, kdy je civil na procházce s rodinou.