Fidel Castro je konečně mrtev

Zdroj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro

Záloha:
https://web.archive.org/web/20161202225310/https://en.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro

Fakta:
Fidel Castro, diktátor, masový vrah, krutovládce nad vlastním národem a podporovatel sovětské invaze do Československa, je mrtev. Evropští hlavní představitelé, politici a komunisté po celém světě kondolují na Kubu a vyjadřují podporu velkému vůdci lidu a bojovníkovi za sociální spravedlnost. Svá vyjádření publikovalo množství světových osobností (záloha) .

Názor:
Pozornost věnujte zejména vyjádřením (záloha) Junckera, předsedy evropské komise – nejsilnější politické instituce v EU, která vytváří legislativu platnou v celé EU, které se žádná členská země nemůže vzepřít. Tohoto muže nemůžete jako občan své země nijak odvolat a jediný způsob jak jej z funkce sesadit je tak, že jeho vlastní kolegové v evropské komisi takové opatření sami odhlasují. Členové evropské komise nejsou voleni, ale jmenováni – ostatními členy evropské komise.

Dále by vaší pozornosti neměl uniknout výrok (záloha) Jeremyho Corbyna, představitele druhé nejsilnější politické strany ve Spojeném Království (komunisté), který se proslavil například tím, že předstíral přeplněný vlak plný cestujících a otevřeně lhal o situaci ve vlaku, ve kterém jel. Sedl si na zem, natočil scénku a pak se vrátil do svého sedadla, čímž chtěl poukázat na to, že železnici a vlaky je potřeba znárodnit, protože soukromí dopravci nedokážou uspokojit potřeby cestujících a navíc jsou drazí. Jeho výrok obsahuje mimo jiné následující frázi:

Bude na vždy zapamatován, jako bojovník za sociální spravedlnost.

Pojem sociální spravedlnost jsme si již vysvětlili, ovšem neodpustím si malou obrázkovou vsuvku:

Fidel Castro šíří sociální spravedlnost.
Fidel Castro šíří sociální spravedlnost.

Na obrázku je Fidel, který spravedlivě a bez soudu popravuje jednoho ze svých politických odpůrců. Nebo gayů.