Česká Pošta stávkuje

Zdroj:
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/128051/postaci-jdou-do-stavky-na-2-hodiny-prerusi-praci.html

Záloha:
https://web.archive.org/web/20161218221629/http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/128051/postaci-jdou-do-stavky-na-2-hodiny-prerusi-praci.html

Fakta:
Česká Pošta přeruší v Pondělí 19. Prosince službu mezi 17. a 19. hodinou, jako protest za zvýšení mezd. Odborová organizace ČP požaduje zvýšení mezd o 2500,- Kč měsíčně.

Názor:
Česká Pošta stávkuje v podobě otřesných služeb posledních zhruba 20 let a protest se lidí nijak nedotkne. Jednak, pokud potřebujete vánoční balík dodat včas, připadá pošta v úvahu jen asi do konce Října a druhak neznáme žádnou pobočku ČP, která by fungovala po 17. hodině, tedy je nám neznámo, kdo konkrétně bude mezi pátou a sedmou odpolední stávkovat. Těžce ztrátový státní podnik, udržovaný v umělém kómatu ministerstvem vnitra, demonstruje svá úsporná opatření například  nákupem šesti manažerských aut za 7.5 milionu. Českou Poštu v roce 2016 zákazníci používají jen, pokud musí, tj. při komunikaci se státní mocí, nebo v případě, že se chtějí nekomu pomstít a pošlou dotyčnému psaní skrze službu, která zavírá, ještě než odejdete z práce, nepřijímá platební karty, nedoručuje, nedokáže vydat zásilky bez pochybení a ztráty a především, kde vás, zákazníka, všichni považují za odpornou pijavici, která se nechce přizpůsobit jejich skvělým procesům.